Home
HeinsmannEngineering
Werk
Rally preparatie
Triumph TR3A
Jaguar MK2
Triumph TR6
Mercedes 300SE
Ascona A
Triumph GT6
Race preparatie
Motoren
Versnellingsbakken
Differentieelrevisie
Engineering
Nieuws
Contact
Sitemap

De basis auto verkeerde in redelijke staat maar zoals te verwachten bij een auto van deze leeftijd mankeren er wel een aantal dingen aan en ook zijn er vanuit het verleden al heel wat reparaties gedaan. Het nadeel van al deze reparaties is dat de kwaliteit heel erg te wensen over laat, het nieuwe plaatwerk dat gebruikt is, is van het type overzet vervanging plaatwerk. Dit nieuwe plaatwerk word dan over het bestaande verrotte gelast en niet netjes echt uitgestuktis.

Naast het feit dat dus alle reparaties vanuit het verleden overnieuw worden gedaan worden er ook meteen de aanpassingen in meegenomen met betrekking tot het rally klaar maken. 

     

Hierboven twee foto's van hoe het plaatwerk er her en der onder vandaan komt, verre van professioneel uitgevoerd.

    

Dit is een kleine greep van het plaatwerk dat sowieso vervangen gaat worden en ook al waar een deel terecht gekomen is. Laatste stuk van de chassispoot links achter. 

              

Ierts wat ook van belang is bij een rally/ race auto is het doorlassen van de carrosserie. Vanuit de fabriek zijn de meeste plaatwerk verbindingen door middel van puntlassen gedaan en hoewel dit een zeer sterke verbing is, zit er nog wel een zekere mate van flex/ beweging in. Voor een competie voertuig wil je dit liever niet en daarom word er op veelal de chassis verbindingen een extra las gelegt om de flex te elimineren. Hierboven is een schokbreker ophanging getoond van de achteras en hieronder een chassis deel waar de Panhardstang opgehangen word.

                        

Deze auto word voorzien van periode correcte verbrede "steinmetz" wielkasten rondom, hiervoor moeten de bestaande wielkasten van de auto aangepast worden zodat straks de bredere wielen passen en niet aan gaan lopen. Hieronder toon ik veel werk in maar een paar foto's.

     

     

Na het nodige zaagwerk heb je een groot gat en wat schroot over.

    

      

    

Hieronder ziet u de wielkuip die volledig rondom is afgelast met daarin nu ook al een verstevigingplaat gelast, en de foto daaronder toont alles wanneer het allemaal afgelast en afgewerkt is.

    

    

Aangezien we nu toch bij de verstevigingen aangekomen zijn toon ik er hieronder nog een aantal, een chassispoot versteviging net voor daar waar de schroefveeren gemonteerd zitten. Ook word is de steun voor de panhardstang verstevigd door middel van de twee delen te verbinden met elkaar.

  

   

Tot zover het plaatwerk dat tot op heden gedaan is, er gaat nog veel meer volgen!

TerugVerder

Heinsmann Engineering | info@heinsmann-engineering.com