Home
HeinsmannEngineering
Werk
Rally preparatie
Race preparatie
Motoren
Motorentuning
Motorenrevisie
Motorenafstelling
Versnellingsbakken
Differentieelrevisie
Engineering
Nieuws
Contact
Sitemap

 

Motoren

De motor van een auto wordt meestal als het hart van een auto gezien. Met dit hart kunt u diverse dingen doen. Men kan hem mooier en gladder laten lopen voor toerritten. Men kan er meer vermogen uit halen om hem sportief te gebruiken. Men kan hem mooier uit laten zien dan dat hij ooit is geweest. Wat u ook maar wilt met het hart van uw auto Heinsmann Emgineering kan u daarin bijstaan.

Hieronder staan twee foto's van een Jaguar XK150 motor.

 

  

   

 

 

Dit zijn twee foto's van een Lotus Super Seven motor.

 

 

   

   

 

 

Op een later tijdstip heb ik deze getunde en toch "under powerde" 1600cc kent motor nog mogen vervangen voor een 2 liter 16v Ford motor. Dit bracht nog de nodige uitdagingen met zich mee door de zeer kleine motorruimte en het feit dat deze Super 7 ook nog eens was uitgerust met 4 wielaandrijving.

 

  

 

 

       

De vaste oliefilter aansluiting aan de motor moest wijken voor een extern exemplaar omdat deze om de zelfde ruimte aan het strijden was als het differentieel van de vooras.

    

Ook deze auto heb ik omgebouwd van een hydraulisch/mechanische kmoppelings bediening naar een puur hydraulische bediening door middel van een hydraulisch druklager te plaatsen.

     

 

 

 

Heinsmann Engineering | info@heinsmann-engineering.com