Home
HeinsmannEngineering
Werk
Rally preparatie
Race preparatie
Motoren
Motorentuning
Motorenrevisie
Motorenafstelling
Versnellingsbakken
Differentieelrevisie
Engineering
Nieuws
Contact
Sitemap

 

Motorentuning

Heinsmann Engineering kan u ook bijstaan in het geval u uw motor wilt tunen. Dit tunen kunt u doen om een mooiere loop te krijgen of om vermogens winst uit uw motor te halen. Wat uw motivatie ook is Heinsmann Engineering put op dit gebied uit eigen ervaring en heeft tevens hele goede contacten op dit gebied.

Mooiere loop

Het tunen van een motor ten behoevevan een mooiere loop doet men om te zorgen dat de motor over zijn gehele toeren bereik minder trilt. De trillingen verminderen wordt gedaan door de roterende en de translerende delen van een motor te balanceren en uit te wegen.

Vermogens winst

Zoals men al zal verwachten wordt deze vorm van tuning toegepast om meer vermogen uit een motor te halen. Het tunen om vermogens winst te krijgen wordt in een aantal fasen gedaan.

  1. Een motor "bleu printen", dit houdt in dat alle inwendige delen het zelfde worden gemaakt kwa maat en gewicht.
  2. Roterende en translerende delen uitbalanceren en uitwegen, dit wordt gedaan om trillengen tot een minimum te beperken.
  3. Krukas en vliegwiel afdraaien, dit wordt gedaan om de roterende massa van een motor te verminderen zodat deze meer toeren kan hebben.
  4. De motor uitliteren, dit wordt gedaan zodat elke cilinder exact evenveel inhoud heeft.
  5. Cilinderkop "flowen", dit wordt gedaan zodat de aangezogen lucht van elke cilinder exact evenveel bedraagt.
  6. Grotere kleppen monteren, dit wordt gedaan zodat de motor een betere cilindervulling krijgt en daardoor een krachtiger verbanding.
  7. Andere nokkenas monteren, de keuze hieruit bestaat uit meer pk's meer koppel of een beetje van beide.

Bij elke vorm of mate van tuning kan Heinsmann Engineering u voorlichten of informeren. In een later stadium kan Heinsmann Engineering de gekozen vorm eventueel voor u uitvoren. 

 

Heinsmann Engineering | info@heinsmann-engineering.com