Home
HeinsmannEngineering
Werk
Rally preparatie
Triumph TR3A
Jaguar MK2
Triumph TR6
Mercedes 300SE
Ascona A
Triumph GT6
Race preparatie
Motoren
Versnellingsbakken
Differentieelrevisie
Engineering
Nieuws
Contact
Sitemap

 

Triumph TR6

Met deze Triumph TR6, neem ik zelf deel aan rally's. Om de auto te optimaliseren moet ook aan deze nog het e.e.a. veranderd worden. Dit is een doorlopend project.

 

Hieronder zal ik u het een en ander toelichten van wat er allemaal aan deze auto gebeurd is.

 

          

   

 

 

Allereerst heb ik een rolbeugel gebouwd die achter de stoelen staan waar de gordels aan bevestigd worden en voor de nodige veiligheid zorgt.

 

        

 

 

      

 

Ook is er zeer spoedig een "carter beschermingsplaat" gemaakt en gemonteerd, dit om de teere delen aan de onderzijde van motor en versnellingsbak te beschermen.

 

      

 

 

 

 

   

      

 

Ook aan de reminrichting zijn de nodige veranderingen doorgevoerd, zo is er een gescheiden remsysteem gecreërd tussen voor en achter met losse hoofd-remcilinders, daarbij is het nu ook mogelijk om de rembalans tussen voor en achter vanuit de rijders positie aan te passen. Dit alles is in combinatie gedaan met het plaatsen van andere remklauwen op de vooras, nu met 4 remzuigers per klauw in plaats van de originele 2 remzuigers per klauw. Deze remklauwen huisvesten kwa oppervlakte grotere remblokken dan de originele dat zich weer vertaald in meer stopkracht met minder pedaaldruk en dus ook minder warmte inbreng in de remschijven.

 

 

   

      

      

 

Om de nodige warmte die gegeneerd word onder de motorkap sneller en beter kwijt te raken heb ik de motorkap van louvres voorzien.

 

Dit was een kleine greep uit alle aanpassingen die ik aan deze auto gerealiseerd heb, ook heb ik er een andere versnellingsbak van een Toyota Supra in deze auto gemonteerd. Die ombouw staat gedetaillerd bescherven bij het hoofdstuk dat betrekking heeft op versnellingsbakken.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Heinsmann Engineering | info@heinsmann-engineering.com