Home
HeinsmannEngineering
Werk
Rally preparatie
Race preparatie
Motoren
Versnellingsbakken
Bakrevisie
Bakmodificaties
Differentieelrevisie
Engineering
Nieuws
Contact
Sitemap

Bij deze Triumph TR6 is de originele 4 versnellingsbak met hydraulische overdrive vervangen voor een 5 versnellingsbak van een toyota supra van de begin jaren tachtig. Voordeel is dat de versnellingsbak van de toyota meer vermogen aan kan en ook een stuk lichter is. Kwa overall bouwmaten komt de versnellingsbak aardig overeen met de originele versnellingsbak van de Triumph. Groot verschil is wel dat de Triumph versnellingsbak een "vast bellhouse" heeft en die van de Toyota is los, dit heeft wel de nodige engineering met zich mee gebracht. 

Ik zal hieronder het een en ander verduidelijken met een aantal foto's:

 

 Hier aan de rechter zijde licht de originele oude versnellingsbak en daar daarnaast de gereed voor montage zijnde Toyota versnellingsbak.

 

     

                  

Hier links staat het kale gietwerk van een originele Triumph versnellingsbak, waar ik het bellhouse van verwijdert heb om te kunnen gebruiken op de Toyota Versnellingsbak.

   

     

Hier word het aangepaste bellhouse op de juiste hoogte gemaakt en word er het nodige materiaal verwijdert dat geen functie heeft maar wel een gewichts reductie oplevert.

     

 

Dit is de eerste proef opstapeling van het gehele pakket en is ook de ombouw naar een hydraulisch druklager zichtbaar.

Hier is de bak de eerste keer achter de motor gebouwd en in de auto gehangen, echter kwam ik er toen achter dat het toch niet goed ging komen met de versnellingspook op de originele positie van de Toyota versnellingsbak. Hier zou dus ook nog een modificatie op volgen.

   

        

Dus ook voor de versnellingspook werd er een nieuw huis gefreest en gemonteerd en is de versnellingsbak klaar voor montage.

En met de versnellingsbak in zijn uiteindelijke juiste positie is ook deze klus weer tot een goed einde gebracht.

 

 

Terug

Heinsmann Engineering | info@heinsmann-engineering.com